Hoe het mogelijk is om 190,03% rendement te maken!

28 mei 2018

Regelmatig krijg ik de vraag hoe het mogelijk is om 190,03 % rendement te maken terwijl de AEX zelf maar net 3 % is gestegen. Riekt dat niet naar iets dat niet klopt ? Op de workshop van afgelopen zaterdag kwam dit onderwerp ook aan de orde. Vooral nieuwe abonnees die de werkwijze van QuantaZ niet kennen zouden hun wenkbrauwen kunnen fronsen. Daarnaast bespeur ik hier en daar wat overmoedigheid. Daarom wil ik er nu wat dieper op ingaan.

 

Het uitgangspunt is dat QuantaZ alleen maar belegt wanneer er sprake is van een stijgende trend. Bovendien beleggen we alleen maar in call-opties waardoor we extra rendement hebben i.v.m. het feit dat een optie een hefboominstrument is. Met relatief weinig inleg kan men veel verdienen als de visie juist is. Zodra een trend volgens de QuantaZ-definities gaat dalen, dan worden meteen alle posities gesloten. Dat gebeurde afgelopen vrijdag. We hebben momenteel dus GEEN positie en we laten de beurs lekker uitzakken totdat deze weer begint te stijgen (volgens de QuantaZ-definitie)

 

Aan het begin van dit jaar stond de AEX op 544,58. Al vrij snel steeg de index naar 570. Deze opgaande trend hebben we helemaal meegemaakt en dat leidde tot een winst van meer dan 68 %. Vervolgens begon de index sterk te dalen naar 520 als gevolg van de toen nog dreigende handelsoorlog die Trump misschien zou ontketenen met China en Europa. Daar heeft QuantaZ niets van gemerkt want in een dalende trend beleggen we niet.

 

Eind februari 2018 begon de index weer te stijgen tot afgelopen vrijdag. Daar heeft QuantaZ optimaal van geprofiteerd want als de beurs stijgt is QuantaZ van de partij. De AEX steeg weer van 520 naar 570 vorige week. In vrij korte tijd kwamen er dus 50 punten bij. In diezelfde periode steeg QuantaZ 122 %.

 

Dus: dank zij twee mooie opgaande periodes, en 1 dalende periode waarin QuantaZ niet belegde, hebben we zoveel rendement. Doordat die twee heftige stijgingen werden afgewisseld met een enorme daling, kwam QuantaZ aan 190 %. We hebben ook maar 2 trades gehad in 5 maanden.

 

Natuurlijk ben ik er blij mee, maar het is NIET normaal ! Met een jaarlijks rendement van 20 tot 30 % ben ik al uitermate tevreden ! 

 

Ik hoop hiermee duidelijk te hebben gemaakt dat de 2 geweldige stijgingen en 1 grote daling (waarin we niet belegden) hebben gezorgd voor dit enorme rendement en dat dit geen normaal verschijnsel is. Gaat u er dus NIET vanuit dat u elk jaar zulke rendementen heeft.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ad Zwiers.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven